Velg en side

Da er vinteren på fremmars, og med vinter kommer det naturlig nok lavere temperaturer ute. Styret ser det ikke som forsvarlig å forsøke å holde temperaturen i bryggeriet på en standard som tillater ale-gjæring under trappa (eller oppe ved inngangen) denne vinteren. Aktiviteten går rett og slett ikke opp med strømutgiftene det tar å holde lokalet varmt.

Derfor vil temperaturen i lokalet gå ned i løpet av vinteren (det er ca. 15 grader der pr nå, men det vil nok bli kaldere), og vi har derfor rigget til kjølerommet med en liten varmeovn og en temperaturkontroller, slik at skapet forhåpentligvis vil kunne holde 17-18 grader gjennom hele vinteren, med minimale strømkostnader.

Det er derfor fint om dere passer på følgende:

  • Vær flink å organiser skapet. Prøv å ha medbryggere i tankene så langt det lar seg gjøre, slik at plassen optimaliseres for at flere enkelt kan sette inn karene sine uten å måtte reorganisere hele skapet.
  • Øl som gjæres skal ikke stå i skapet lengre enn det må (nærmest alle ales er ferdig utgjæra på ca. 14 dager). Øl som står der lengre uten videre info om årsak vil bli flyttet under trappa om skapet er fullt.
  • I tråd med punkt over så kan det være kjekt å sjekke status i skapet før du brygger, så du ikke står der med vørter uten plass å gjære.
  • Temperaturkontrolleren er stilt inn så vørteren (temperaturen i rommet vil gå mellom 17-19 grader) skal holde 18 grader. Om du trenger å sette opp temperaturen (f.eks ved belgiske stiler) så skal det taes med undertegnede.

De karene som sto i kjølerommet ble flyttet ut til under trappen (det har uansett ikke vært noen temperaturforskjell der siden vi slo av strømmen på det i september). Byttehylla har også blitt flyttet ut (håper at flere benytter seg av denne forøvrig).

Pr. nå er det perfekt kölsch-temperatur ute i bryggeriet, og det vil i løpet av vinteren mest sansynlig bli optimal lager-temperatur der også 🙂

Spørsmål kan, som vanlig, stilles på Facebook-siden vår eller på epost.