Velg en side

FAQ / Spørsmål og svar (Innmeldingsinfo)

Hvem er dere? Kan vi få se på hva dere driver med?
Vi er en frivillig organisasjon som fasiliterer ølbrygging for våre medlemmer ved å tilby utstyr, lokale og opplæring. Vi har også et sameie for selve bryggeriet, og vi kjører av og til kurs for utenforstående bryggeinteresserte folk. Innmelding er åpent for enhver som måtte være interessert. Om du vil treffe noen av oss og slå av en prat, kan vi ordne det på bryggeriet en dag. Styret kan kontaktes på e-postadresse styret@bryggerlaug.no.

Dette ser kjempegøy ut, jeg vil bli medlem hos dere!
Kjempeflott! Fyll ut innmeldingsskjemaet, så får du faktura for kontingent på e-post og blir meldt på e-postlista vår

Jeg har aldri brygget før, men er interessert i å lære. Kan jeg lære å brygge hos dere?
Tja og nei. Foreningen vår er tuftet på en litt komplisert hobby som krever en del opplæring, og vi har ikke kapasitet til å lære opp nye medlemmer i grunnleggende brygging på frivillig basis. Vi tilbyr bryggekurs nå og da, men de krever mye arbeid fra frivillige og vi har ikke mulighet til å holde dem jevnlig av praktiske årsaker. Det er imidlertid fullt mulig å lære brygging gjennom egen innsats, og flere lærebøker på markedet. Vi anbefaler å starte med et ekstraktbrygg eller to først, for å holde det enkelt i første omgang (internett-introduksjon til ekstraktbrygging: ØLTID (norsk), engelskspråklig side). Så snart du har prøvd en batch eller to på kjøkkenbenken og satt deg inn i grunnleggende brygging, er du klar for å lære hvordan bryggeriet vårt fungerer.

Hva skal til for å få bruke bryggeriet?
For å bruke utstyret krever vi innmelding i foreningen, samt at du har fått opplæring i hvordan bryggeriet vår fungerer og at du ikke misligholder kontingent, bryggeavgiftsbetaling eller bryggeriet. Videre følger vanlig skikk og bruk ved aktivitet i et felleslokale som dette, at du rydder og vasker etter deg og ikke lar søppel ligge og slenge. Vi forventer også at du deltar på dugnad når du kan, og respekterer medbryggere og naboer.

Jeg har mottatt opplæring, hva skjer nå?
Søk om tilgang i bryggeriet her. Du kan nå reservere i booking-kalenderen. Dersom opplæringen din ikke regnes som gyldig (f.eks. at personen som ga deg opplæring mener du ikke er klar for å bruke bryggeriet på egenhånd), vil reservasjonen din kanselleres og du vil motta en epost om saken. Dersom dette skjer anbefaler vi å samarbeide om brygging med andre som har tilgang, og sende ny søknad når du er klar.

Er Oslo Amatørbryggerlaug på sosiale medier?
Ja, vi har en facebookgruppe der vi kommuniserer med hverandre og annonserer ting som angår bryggeriet.

Hvordan reserverer vi bryggeriet?
Reservasjonssystemet vårt er web- og kalenderbasert, dvs. du reserverer en hel dag via en funksjon på nettsidene våre. Om du skal brygge mer enn en batch på en dag forventer vi at du melder i fra til kasserer om at det er en dobbel omgang så vi får fakturert deretter. Det samme gjelder om du avtaler å dele en bryggedag med noen andre, dvs. en batch hver. Bryggeavgiften ligger i dag på 200,- kroner. Speidelen kan lånes gratis av medlemmer.

Hva slags utstyr trenger jeg?
Du trenger eget utstyr til gjæring/tapping. Alt utstyret som trengs i bryggeprosessen ordner vi, gjæring ordner du (helst utenfor bryggerilokalet om mulig).

Jeg har meldt meg inn, men får ikke nyhetsbrevet fra Oslo Amatørbryggerlaug. Hvordan melder jeg meg på epostlista?
Påmelding til nyhetsbrevet finner du her.

Hvem har designet den utrolig stilige logoen deres?
Logoen vår er tegnet av Kristoffer Holen. Om du vil ha designet noe minst like fett som den, kan du finne ham på http://www.krisholen.com/ og https://www.behance.net/holen.